10 STRATEGI CEPAT DAN MUDAH MENDAPAT KERJA

.

Ebook 10 STRATEGI

Cepat Dan Mudah

Mendapat Kerja

GERENTI Dapat Kerja !

Saya terangkan 10 strategi yang mendapat kerja.SERIUS!

Yang lagi best strategi ini membolehkan anda mempunyai perancangan kerja dan tidak buntu fikiran. 10 Strategi ini terpakai samada untuk kerja Kerajaan atau Kerja Swasta.

ANDA BARU TAMAT PENGAJIAN DAN TAK TAHU DIMANA DAN BAGAIMANA UNTUK MEMOHON KERJA ?

KETAHUI 10 STRATEGI RAHSIA BAGAIMANA ANDA BOLEH MERANCANG PENCARIAN KERJA ANDA SUPAYA ANDA MENDAPAT KERJA DENGAN CEPAT DAN MUDAH

Dalam apa jua pekerjaan yang dilakukan , perlulah ada perancangan. Seperti pepatah Inggeris yang bermaksud

“ Anda tidak merancang untuk gagal Tetapi anda gagal untuk merancang “

“ If you fail to plan, you are planning to fail “

~ Benjamin Franklin

Antara  komponen utama dalam merancang adalah mempunyai strategi yang betul dan bukan main hentam kromo sahaja. Dan sudah pasti dalam memburu kerjaya, anda juga perlu ada strategi yang tertentu.

Sebelum anda memulakan perjalanan anda memburu kerja idaman anda , satu yang penting untuk anda tetapkan ialah anda mempunyai penetapan minda atau mindset yang betul.

Dengan mindset yang betul anda tidak akan mudah mengalah bila berhjadapan dengan kegagalan dalam mendapat kerja. Anda perlu kuat menerima keputusan dukacita bila anda memohon kerja samada kerja kerajaan atau swasta.

PERSAINGAN YANG AKAN ANDA HADAPI SEBENARNYA..... ADALAH SANGAT SENGIT!

Tak kira samada anda memohon kerja disektor kerajaan atau sector swasta , persaingan adalah amat sengit.

Berdasarkan statistic yang dikeluarkan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) hampir 2.5 JUTA PERMOHONAN kerja telah diterima untuk menyertai perkhidmatan awam bagi mengisi 80 RIBU kekosongan jawatan dalam sektor awam .

Bermakna…

Hanya 3.2% Sahaja Yang Akan Dipilih!

Jadi, ia sememangnya satu persaingan yang amat sengit dan ia memerlukan lebih dari sekadar “NASIB!”.

Anda perlu betul-betul bersedia dan perlu memastikan bahawa anda betul-betul LAYAK untuk dipiih sebagai penjawat awam berbanding calon-calon yang lain!

Senario yang sama untuk sector swasta. .

SEBAB UTAMA KEGAGALAN!

Ini adalah fakta penting yang anda perlu tahu tentang pencari kerja.!

 1. Tak tahu dimanakah lubuk kerja . Ramai yang tak tahu dimana dan bagaimana untuk memohon kerja dengan betul.
 2. Tak tahu cara memohon kerja dengan betul. Awal awal lagi dah kena reject dan tidak dipanggil temuduga. Gagal disenarai pendek untuk tapisan seterusnya.
 3. Gagal menarik majikan untuk temuduga kerana resume yang dihantar hambar dan tiada elemen wow!
 4. Gagal menampilkan kewibawaan bila dipanggil temuduga.
 5. Tak peka dengan inisiatif kerajaan untuk membantur pencari kerja
 6. Tidak meningkatkan kemahiran tertentu

 Adakah anda termasuk dalam golongan yang gagal seperti diatas?

Teruskan bacaan anda, saya akan bongkarkan kepada anda cara-cara untuk mengatasi semua kesilapan tersebut!

Siapa Saya Untuk Cakap Pasal Strategi mencari Kerja Kerajaan Ini??

Rasanya, sebelum kita pergi lebih jauh, ada baiknya saya perkenalkan diri saya terlebih dahulu. Lebih baik begitu, betul tak?

Nama saya Nazim Hj Hassan . Pernah bekerja didalam sektor kerajaan dan juga disektor swasta. Dalam sektor kerajaan pernah berkhidmat dalam sector pendidikan selama 3 tahun. Dalam sektor swasta,saya berpengalaman dalam mengambil urusan mengambil kakitangan, bermula dari peringkat mengiklan   jawatan kosong, menyenarai pendek calon yang berkelayakan, mengadakan temuduga dan seterusnya memilih calon yang layak untuk jawatan tersebut..

 

Ringkasnya, dengan pengetahuan dan pengalaman yang ada, saya ingin MEMBANTU anda supaya anda dapat merancang perjalanan anda memburu kerja dengan lebih sistematik sekaligus meningkatkan kebarangkalian untuk berjaya.

Oleh itu, saya telah menghasilkan sebuah ebook iaitu buku dalam bentuk file softcopy PDF untuk membantu anda membuat persediaan dan perancangan yang lengkap..

Insyallah, panduan yang saya hasilkan ini.. akan dapat membantu anda dalam perjalanan kerjaya anda. …

 

        Saya harap ebook ini akan membantu anda untuk merencana pemburuan kerja idaman anda.

Memperkenalkan Ebook “ 10 Strategi Mudah Dan Cepat Mendapat Kerja”

 Kenapa saya cakap mudah dan cepat?

     Dengan mengikut 10 strategi ni, tempoh untuk mendapat kerja menjadi cepat kerana anda sudah ada ilmu di mana nak dapatkan iklan jawatan kosong dan bagaimana nak menjadualkan masa anda untuk mencari kerja.

    Pemburuan kerja akan menjadi lebih mudah apabila anda tahu macam mana membuat resume yang memukau dan persediaan apa yang perlu dilakukan bila dipanggil temuduga.

        Tanpa mengetahui 10 strategi ini, anda mungkin tak dapat fokus dalam pemburuan anda dan masa anda akan habis begitu sahaja tanpa membuahkan hasil yang diharapkan.

 

1. MENGENALI LUBUK IKLAN KOSONG

 • Bagi jawatan kosong dalam sektor kerajaan terdapat 5 lubuk yang mengiklankan jawatan kosong. Selain dari Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia dan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri, ada 3 lagi lubuk kerja kosong.

2. MENDAFTAR DALAM TALIAN DI PORTAL BERKENAAN

 • Ketahui apakah pra-syarat pendaftaran dalam talian yang perlu anda ikuti kerana ianya berkait rapat dengan permohonan kerja anda.    Di senarikan10 laman sesawang untuk memudahkan anda mencari kerja di sektor swasta ini.

3. MEMBUAT PERMOHONAN ATAS TALIAN DAN LUAR TALIAN

 • Terdapat tiga jenis permohonan untuk jawatan sekarang sama ada di sector kerajaan atau swasta. Permohonan seratus peratus secara dalam talian, permohonan separa dalam talian dan permohonan luar talian.

4. MENYEDIAKAN RESUME YANG MEMUKAU

 • Panduan Persediaan Sebelum Menulis Ketahui 3 jenis Resume.Sembilan Ciri ciri ResumeYang Menawan Hati Majikan.Kesilapan  Graduan Baru Semasa Menyediakan Resume

5. MELAMPIRKAN SURAT IRINGAN

 • Kesilapan ini biasa dilakukan oleh calon bila menghantar permohonan terutama bila menghantar  resume  melalui emel..

6. MENYERTAI KARNIVAL KERJAYA DAN TEMUDUGA TERBUKA

 • Cara paling cepat untuk mendapat kerja ialah menghadiri karnival kerjaya dan temuduga terbuka yang diadakan.Ketahui penganjur dan karnival kerjaya yang  wajib anda hadiri. 

7. PEKA DENGAN INISIATIF KERAJAAN

 • Ketahui apakah inisiatif atau program terkini kerajaan bagi mengatasi pengganguran dikalangan graduan.Dalam ebook ini disenaraikan program program Protege dan program lain  seperti MyStep, N-Gene dan Grace.

8. MEMBUAT PERSEDIAAN TEMUDUGA YANG RAPI.

 • 3 faktur kegagalan calon mengikut Pengerusi SPA.9 cara mudah untuk gagal dalam temuduga.Garis panduan untuk temuduga di musim Covid-19

9. MENGILAP KEMAHIRAN KOMPUTER DAN KOMUNIKASI

 • Kemahiran yang perlu diletakkan dalam resume dan dimiliki oleh para calon. Perlunya para calon mempertingkatkan kemahiran dari masa kesemasa. Saya senaraikan 5 laman sesawang untuk anda tingkatkan kemahiran anda.    

10. MENGIKUTI GRUP WHATSAPP DAN FACEBOOK

 • Di kongsikan apakah kelebihan bila pencari kerja mengikuti grup disosial media seperti grup Telegram, Grup Whatsapp dan Facebook.

Manfaat serta kelebihan yang bakal anda perolehi melalui pembacaan ebook ini:

 • Penjelasan terperinci tentang 10 strategi cepat dan mudah untuk mendapat kerja . Pemahaman mengenai rahsia ini dapat membantu anda membuat perancangan pemburuan kerja.
 • Ketahui 5 lubuk kerja kerajaan yang ramai pencari kerja tidak tahu. Ramai yang hanya tahu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia sebagai saluran untuk kerja kerajaan.
 • Pembongkaran persediaan sebelum, semasa dan selepas menghadiri temu duga. Ketahui persediaan-persediaan dan lakukannya seperti yang dipelajari dalam ebook ini.
 • Pendedahan Kemahiran lain yang perlu dipelajari dan miliki  untuk bersaing. 
 • Pembongkaran13 laman sesawang lubuk kerja kosong untuk kerja swasta.
 • Pembongkarankesilapan yang sering dilakukan bila memohon atas talian dan luar talian.
 • Inisiatif terkini kerajaan bagi membantu mengatasi pengganguran . Dengan mengetahui inisiatif ini anda akan alert bila ada kekosongan jawatan.
 • Cara menyediakan resume yang memikat bakal majikan
 • Cara permohonan kerja yang betul
 • Perkara-perkara “do” dan “don’t” yang perlu anda ketahui bila memohon kerja samada kerja kerajaan atau kerja swasta. menghadiri temu duga kerajaan. 
 • Dan banyak lagi pendedahan dan pembongkaran yang boleh membantu anda membuat persediaan mencari kerja idaman anda.

BERAPAKAH PELABURAN YANG SANGGUP ANDA KELUARKAN UNTUK BERADA BEBERAPA LANGKAH KE HADAPAN BERBANDING CALON YANG LAIN?

Persaingan untuk mendapatkan kerja kerajaan  dan kerja swasta AMAT tinggi dan peluang untuk anda berjaya adalah tipis jika anda langsung TIDAK TAHU bagaimana dan dimana untuk mencari kerja kosong.

 Dengan memiliki ebook ini, ia merupakan langkah bijak anda yang pertama untuk merancang mencari kerja idaman anda.

 Ilmu yang terdapat di dalam ebook ini akan menjadikan anda beberapa langkah ke hadapan berbanding calon yang lain!

Jika anda tanya saya nilai sebenarnya… ia memang sungguh tidak ternilai.

Segala ilmu dan pengalaman berkhidmat dalam mengurus sumber manusia telah saya kumpulkan dan ringkaskan kepada maklumat-maklumat yang penting sahaja untuk pengetahuan anda dalam ebook ini.

Saya tawarkan kepada anda ebook ini dengan harga mampu milik, iaitu hanya RM90 RM40 SAHAJA!

Murah, memang jauh lebih murah daripada nilai sebenar ilmu dalam ebook ini.

Klik butang tempahan di bawah untuk dapatkan ebook ini

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book), ianya adalah di dalam bentuk softcopydan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.